Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

neděle 16. března 2014

POMAZÁNKA Z ČERVENÝCH FAZOLÍ



400 g konzerva červených fazolí
    3    stroužky česneku
    2    lžíce olivového oleje
    1    lžíce rajčatového protlaku   
          petržel
          pažitka
          sůl
          chilli

Okapané červené fazole rozmixujeme s česnekem, olejem, petrželkou, pažitkou solí a chilli.
Sušenou petržel a pažitku dávám po 1 lžičce od každé bylinky. Čerstvé bylinky několik lístků.
Podáváme s domácím chlebem.

ČERVENÉ FAZOLE 
pochází ze střední Ameriky, pěstuje se i v západní Africe. Je označována i jako „chilli fazole“ a v Mexiku se z ní připravuje tradiční jídlo „Chilli con carne“.
Fazole jsou poměrně velké, mají červenou až hnědou barvu,a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť.
Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným pokrmům. Kdo má rád pikantnější pokrmy, může fazole ochutit cayenským pepřem nebo pálivou paprikou.
Pro urychlení vaření se doporučuje namočit na 12-24 hodin. Vaříme hodinu a půl nebo 20 minut v tlakovém hrnci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!