Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

čtvrtek 20. března 2014

SOJOVÁ SEKANÁ S POLENTOVOU KAŠÍ


150g sojového granulátu Bona Vita
1 l vařící vody
2 lžičky soli
1 lžička mletého koriandru
1 lžíce pažitky... měla jsem sušenou, čerstvé bych dala více anebo dáme petržel
špetka chilli... dávám více
špetka mletý pepř

Sojový granulát zalijeme vařící vodou, přidáme sůl, koriandr, chilli, pepř a vaříme 20 minut. Přebytečnou vodu vymačkáme a vložíme do mísy.

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku

Na lžíci oleje dozlatova osmažíme cibuli s česnekem a přidáme ke granulátu.

přidáme:
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky pokrájených kaparů
1 střední kysená pokrájená okurka
3 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička majoránky
1 lžíce sojové mouky

Urovnáme do obdélníkové formy a pečeme na 200°C 30 minut. Z formy vyklopím a peču 15 minut nebo do zabarvení a utvoření kůrčičky. Sekaná se trošičku rozpadá.:-(
Podáváme s polentovou kaší.

100 g instantní polenty
500 ml vody 
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky soli... nebo podle chuti
rostlinné máslo podle chuti

Polentu rozmícháme ve vodě se solí a kurkumou. Vaříme 3 minuty. Na talíři omastíme máslem.

Děti si myslely, že je to opravdu maso, ale nerady kapary a kyselejší chuť sekané.

SOJA
v podobě bobů a mouky je těžce stravitelná a nedoporučuje se. Soju by jsme měli jíst fermentovanou nebo kvašenou, tedy tofu, tempeh, natto a japonské omáčky.Nevhodné jsou sojové sladkosti, jogurty, pudinky, mléko a sojové maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!