Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

čtvrtek 26. června 2014

PANZANELLA

vznešený název na úžasně jednoduché a chutné jídlo

1 lžíce vinného octa
6 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
400 g červených, sladkých rajčat
1 okurka
1 paprika
1 lžíce kapari
svažek petrželky
400 g chleba
sůl, pepř, chilli

kousek nadrobno nakrájené cibule... nedávám, nemám syrovou cibuli ráda

Toto je recept na zužitkování staršího chleba, který může být i tvrdší. Chléb nakrájíme na plátky a nasucho opečeme a nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme ocet, olej, prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř, chilli a promícháme metličkou až se olej s octem spojí. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, okurku, papriku či další zeleninu dle libosti a petrželku s kapari. Přimícháme nakrájený chléb a ihned podáváme. Nebo necháme chvilku stát až chléb nasákne zalivku... podle toho, jak to máte rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!