Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 2. června 2014

VENKOVSKÝ CHLÉB kváskový



Ještě naše prababičky se držely hesla, že chléb je boží dar a také se k němu chovaly s úctou. Určitě i proto byl v těch ne zas tak vzdálených časech chutnou potravinou, která se rozhodně nepekla z nekvalitní mouky, jak je to dnes běžné, alespoň u „průmyslově“ vyráběných chlebů, které koupíte v supermarketu.


1000 g špaldové mouky
  300 g žitného kvásku
  600 ml vlažné vody
       2 lžičky soli
1 lžička koriandru

Z mouky, kvásku, vody a soli uhněteme vláčné nelepivé těsto, které necháme asi tak 5 hodin kynout. Poté pečeme 20 minut na 250°C a 20 minut na 220°C. Do trouby vložíme hrnek s vodou. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!