Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 14. července 2014

PIZZA ŽAMPIONOVÁ s uzeným tofu


pizza je dělaná na plechu

těsto:
500 g špaldové mouky 
300 ml vody
    3 lžic olivového oleje
    1 lžička třtinového cukru
 1/2 kostky droždí
    1 lžička soli

sugo: 
400 g konzervovaných rajčat nebo rajčatového pyré
    2 stroužky česneku
    5 lžic olivového oleje
       čerstvá bazalka a oregáno
       sůl

na obložení:
 žampiony, tofu

Droždí rozdrobíme do mísy, přisypeme cukr a rozmícháme s troškou teplé vody. Kvásek necháme 10-15 minut kynout. Přimícháme zbylé ingredience a necháme kynout do dvojnásobné velikosti. Rozválíme na kulaté plechy a potřeme omáčkou sugo. Na omáčku sugo rozehřejeme na pánvi olivový olej, na kterém opražíme česnek, přilijeme rajčata nebo pyré , přidáme sůl, oregáno a bazalku. Pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Sugem potřeme těsto na plechu a obložíme žampiony a nastrouhaným tofu.


Pizza roládky

ITALSKÁ OMÁČKA SUGO
Sugo, jak říkají Italové této rajčatové omáčce, je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Tvoří základ pro pizzu, zapékané těstoviny jako jsou např. canelloni, la parmigianu (zapékané lilky s "cukýnami" a parmazánem) a hlavně se z ní připravují téměř všechny klasické těstovinové omáčky. Sugo se vaří z konzervovaných nebo zavařovaných rajčat, protože ta mají výraznější chuť a barvu. Použijte krájená nebo pyré, podle toho, jakou texturu omáčky máte raději – hladkou nebo s menšími kousky. Do základní verze suga nepatří žádné koření kromě trochy česneku, nicméně fantazii se meze nekladou. Varianta s čerstvou bazalkou, rozmarýnem nebo mletým pepřem má krásně výraznou chuť a přesto je poměrně univerzální. Sugo můžete také „vylepšit“ čímkoli, co máte rádi a téměř vždy tak vykouzlíte některé z klasických italských jídel. Přidáním pancetty (italská uzená slanina) dostanete la matricianu, s olivami a kapari vytvoříte la putanescu, s tuňákem pasta con tonno, s pečenými paprikami pasta peperoni, kombinace s chilli se říká pasta arrabbiata...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!