Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

neděle 8. února 2015

KAKAOVÁ POMAZÁNKA



Tato pomazánka je připravena z ingrediencí vyčtených na obalu jedné bio kakaové pomazánky. Není ale vůbec zdravá jako ty předchozí, je plná cukru a tuku s přidáním sojové mouky, o které se také zrovna oslavné písně nezpívají. No, ale vyzkoušet jsem ji musela:-)

150 g slunečnicového oleje
100 g kakaa
250 g třtinového cukru
 30  g  sojové mouky
 50  g rostlinného tuku
   2 lžíce studené vody
   2 lžíce ovesného mléka... kdo nedodržuje striktně veganství, cmrnkne tekutou šlehačku
   1 vanilkový lusk

Jelikož jsem se držela některých receptů, kde se do teplého tuku přidají zbývající ingredience, míchá se ve vodní lázni a třtinový cukr se v ni nerozpustí, tak jsem velice pochybila. Posléze jsem také v jednom receptu objevila výrok: "Čokoláda nikdy není hladká". S tím jsem se ale nehodlala smířit a proto jsem improvizovala. Hmotu jsem vylila z vodní lázně do hrnce, dala na plotýnku, přidala studenou vodu a v momentě kdy se tuk začal od zbytku oddělovat jsem odstavila a za stálého míchání přidala ovesné mléko podle potřeby. Vznikl mi chutný a opravdu krásně hladký krém.
Podle kuchařek z jedné diskuse se některým, předpokládám že zázrakem, podařilo krystalový cukr v tuku ve vodní lázni rozpustit. Mě se to zatím nikdy dost dobře nepodařilo. 
Příště bych asi cukr rozpustila vedle v kastrůlku a vmíchala do tuku až rozpuštěný. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!