Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

neděle 12. dubna 2015

PRECLÍKOVÉ VÁLEČKY



350 ml ovesného mléka
2 lžíce třtinového cukru
1 sáček sušeného droždí
250 g špaldové mouky
250 g celozrnné pšeničné mouky
60 g rostlinného tuku
1 lžíce tapiokového škrobu + 2 lžíce vody
1 lžička soli
3 lžíce jedlé sody
mák na posypání

V misce smícháme ovesné mléko, třtinový cukr, sušené droždí a 2 lžíce špaldové mouky. Necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylou mouku, sůl, rozpuštěný tuk a tapiokový škrob smíchaný s vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválíme válečky o průměru 3 cm. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme hodinu v chladu. Troubu předehřejeme na 200°C. Do širokého hrnce nalijeme litr vody, přivedeme  k varu a vsypeme jedlou sodu. Válečky nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky, které na 60 sekund ponoříme do vody se sodou. Vyjmeme a poklademe na plech. Pečeme 15-20 minut dozlatova.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!