Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 25. května 2015

HAVAJ BUCHTA



200 g třtinového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce tapiokového škrobu + 4 lžíce vody

125 g rostlinného tuku
300 ml vody
400 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
200 g  tyčinky Havaj


Tyčinku Margot jsem zaměnila za tyčinku Havaj, vyrobenou pro společnost Albert, je složením  mnohem více kvalitní. Není ale pro vegany. Jenže já chci tuto buchtu ochutnat již velice dlouho...:-)

poleva
100 g hořké čokolády
1 lžíce kakaa
2 lžíce rostlinného tuku
popř.voda

strouhaný kokos




Troubu předehřejeme na 200°C. V mís e smícháme třtinový cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku, ovesné mléko nebo vodu, tapiokový škrob rozmíchaný s vodou, rozpuštěný vlahý rostlinný tuk, prášek do pečiva a nahrubo nastrouhané tyčinky Havaj. Vlijeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech a pečeme asi 30 minut. Necháme trochu vychladit.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao, rostlinný tuk a popř.vodu. Buchtu polijeme a posypeme strouhaným kokosem.

 Upekla jsem poloviční dávku a vložila do malé formy na dort, jen tak vyložené pečícím papírem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!