Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pátek 1. května 2015

VĚNEČKY A BANÁNKY z odpalovaného těsta



150 g hladké mouky
4 lehce prošlehaná vejce
300 ml studené vody
125 g nakrájeného rostlinného tuku

Ve vroucí vodě rozpustíme rostlinný tuk a za stálého míchání naráz přimícháme mouku. Mícháme na středním ohni až se utvoří hrouda, která na dně zanechává bílý film. Těsto po všech stranách odpalujeme ještě 2 minuty. Necháme vychladit a postupně přimícháme vejce. Plech vyložíme pečícím papírem a stříkáme na něj věnečky, větrníky, banánky nebo malé kuličky. Necháme dostatečné mezery, protože těsto během pečení nabude. Plech pokropíme vodou, zasuneme na střední lištu do trouby vyhřáté na 220°C. Rychlým zahřátím se v těstě vytvoří pára, která pečivo nafoukne. Troubu neotvíráme a pečeme dozlatova.




Pudinkový krém

2 sáčky vanilkového pudinku
600 ml ovesného mléka 
200 g rostlinného tuku
100 g třtinového cukru
Ve studeném ovesném mléce rozmícháme vanilkové pudinky a třtinový cukr. Za stálého míchání zahříváme k varu a poté 2 minuty povaříme. Do chladnoucí směsi všleháme rostlinný tuk. 




Poleva na věnečky

1 lžíce horkého ovesného mléka
75 g moučkového cukru

Horké ovesné mléko utřeme s moučkovým cukrem a namáčíme do směsi horní část věnečků.



Šlehačka do banánků
400 ml smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru
Smetanu ke šlehání smícháme s cukrem a ušleháme dotuha. 



Poleva na banánky
100 g hořké čokolády
oříšek rostlinného tuku

Hořkou čokoládu rozpustíme a vmícháme rostlinný tuk. Necháme 10 minut vychladit a naneseme na banánky.



ODPALOVANÉ TĚSTO

Prvních 15 minut neotvíráme troubu nebo těsto nevyběhne.
Okamžitě po vyndání z trouby rozřízneme, aby vyšla pára, jinak těsto zvlhne.
Naplňujeme nejlépe před podáváním, jinak nasáknou a nebudou lehké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!