Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 8. června 2015

REBARBOROVÝ DŽEM



400 g očištěné rebarbory
150 g třtinového cukru
1/2     lžičky skořice
4 lžíce vody



Očištěnou rebarboru nakrájíme na půlcentimetrové kousky a spolu s třtinovým cukrem, skořicí a vodou vaříme 20 minut za občasného zamíchání. Hotový džem dáme do skleničky a 20 minut sterilujeme. Nebo vychladlý dáme do lednice pro přímou spotřebu. 
Mažeme jím palačinky, které stočíme a posypeme cukrem. Vegetariáni mohou na rebarborový džem ještě namazat oslazenou zakysanou smetanu, stočit a posypat cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!