Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 8. června 2015

SHORTBREAD s čokoládou



Křehké, křupavé a máslové sušenky pochází ze Skotska, populární také v Británii. Stejné sušenky jsou vyráběny v Irsku, Švédsku a Dánsku, jen ty skotské jsou asi nejznámější. Bez přísad vydrží v uzavřené nádobě až 4 týdny.

130 g hladké mouky
50 g tapiokového škrobu
60 g moučkového cukru
120 g rostlinného tuku
60 g hořké čokolády



V míse uhněteme z hladké mouky, tapiokového škrobu, moučkového cukru a rostlinného tuku hladké těsto, do kterého vhněteme nadrobno pokrájenou hořkou čokoládu. Necháme 30 minut v chladu. Z těsta vytvoříme dva bochánky, z kterých vytvarujeme tlustší placku. Můžeme také vytvořit různé tvary, kolečka, obdélníky... Na každé placce vyznačíme 12 dortových dílů a stejnoměrně propícháme vidličkou. Okraj ozdobíme zářezy. Pečeme při 180°C asi 30 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!