Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

pondělí 17. srpna 2015

HRUBÁ BUCHTA S KAKAEM A VITACITOVÝ DORT



300 g  hrubé špaldové mouky
150 g třtinového cukru
60 g rozpuštěného rostlinného tuku
3 lžíce tapiokového škrobu
200 - 250 ml vody
1 prášek do pečiva

Toto je jen jedna dávka! Pečeme-li buchtu i dort, uděláme dávky dvě.


Hrubou mouku smícháme s třtinovým cukrem, tapiokovým škrobem a práškem do pečiva. Přilijeme rozehřátý rostlinný tuk a postupně přiléváme vodu. Vlijeme na rostlinným tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný menší plech a necháme péct 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Do teplé buchty uděláme otočenou vařečkou díry a polijeme kakaovou polevou. Necháme ztuhnout.




100 g rostlinného tuku
5 lžic  vody
100 g moučkového cukru
20 g kakaa

Vodu s rostlinným tukem rozpustíme a přidáme moučkový cukr s kakaem. Mícháme do spojení.
Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.


 Tentokrát upečeno z hrubé pšeničné mouky


300 ml sojové šlehačky
400 g sojového zakysaného výrobku
třtinový cukr podle chuti
čerstvé ovoce  (nemusí být)

Šlehačku ušleháme, smícháme se sojovým zakysaným výrobkem a cukrem podle chuti. Nalijeme na upečený korpus, poklademe ovoce a zalijeme vitacitovým želé.



350 ml vody
1/2 jahodového nebo pomerančového vitacitu
1 vanilkový puding
2 lžíce třtinového cukru

Vše smícháme a přivedeme k varu. Provaříme, necháme trošku vystydnout a nalijeme na dort. Necháme v chaldničce nejlépe přes noc. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!