Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Štítky

Translate

sobota 13. února 2016

EBERWALDSKÉ VĚNEČKY vegan



250 ml vody
60 g rostlinného tuku
150 g špaldové mouky
1 lžička vanilkového cukru
2 vrchovaté lžičky tapiokového škrobu rozmíchané v 200 ml vody
1/2 lžičky prášku do pečiva

200 g moučkového cukru
3 lžíce citronové štávy



Ve vroucí vodě rozpustíme rostlinný tuk a přidáme vanilkový cukr. Sejmeme z ohně a najednou vmícháme špaldovou mouku. Vrátíme na co nejmenší plamen a mícháme do té doby než se utvoří hrouda. Za stálého míchání postupně přilijeme tapiokový škrob rozmíchaný ve vodě a nakonec vmícháme prášek do pečiva. Proužky pečícího papíru potřeme olejem a vždy nastříkáme dva věnečky na jeden proužek. Vždy dva věnečky necháme sklouznout do rozpáleného oleje a smažíme zhruba 4 minuty z každé strany do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou sběračkou na na kuchyňskou papírovou utěrku.
Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a ještě teplé věnečky do této polevy z horní poloviny namočíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!