Víme kam vlastně patříme, odkud jsme, kam jdeme, kam směřujeme, koho milujeme... a jestliže to ve svých srdcích víme a cítíme, proč s tím tak často nic neděláme... náš život přeci musí mít ještě jiný význam, dávat nějaký smysl, hlubší, silnější...

Translate

sobota 13. února 2016

EBERWALDSKÉ VĚNEČKY vegan



250 ml vody
60 g rostlinného tuku
150 g špaldové mouky
1 lžička vanilkového cukru
2 vrchovaté lžičky tapiokového škrobu rozmíchané v 200 ml vody
1/2 lžičky prášku do pečiva

200 g moučkového cukru
3 lžíce citronové štávy



Ve vroucí vodě rozpustíme rostlinný tuk a přidáme vanilkový cukr. Sejmeme z ohně a najednou vmícháme špaldovou mouku. Vrátíme na co nejmenší plamen a mícháme do té doby než se utvoří hrouda. Za stálého míchání postupně přilijeme tapiokový škrob rozmíchaný ve vodě a nakonec vmícháme prášek do pečiva. Proužky pečícího papíru potřeme olejem a vždy nastříkáme dva věnečky na jeden proužek. Vždy dva věnečky necháme sklouznout do rozpáleného oleje a smažíme zhruba 4 minuty z každé strany do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou sběračkou na na kuchyňskou papírovou utěrku.
Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a ještě teplé věnečky do této polevy z horní poloviny namočíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Svými komentáři pomáháte vytvářet a vylepšovat tento blog. Velice Vám děkuji za každé slovo, nápad, tip a podporu. Přeji krásný den!